Wanneer u uw huid een handje wilt helpen om een mooie bruine teint te verkrijgen, is een goede voorbereiding het halve werk!

Allereerst dient u de huid te scrubben opdat alle dode huidcellen verwijderd worden. Dit is belangrijk om een mooie egale teint te verkrijgen die ook nog eens zo lang mogelijk houdt. Scrubben gebeurt het beste 24 uur voordat u een zelfbruiner gaat aanbrengen. Hetzelfde geldt overigens ook voor het scheren van bijvoorbeeld de benen: ook dit doet u ook het beste langer van te voren. Wanneer u een dag later volgens met de selftanner van start wilt gaan, zorgt u ervoor dat u eventuele drogere plekken (zoals de ellebogen, knieën of handen) goed insmeert met een rijke olie, bijvoorbeeld de Tanorganic Multi use Dry Oil. Dankzij het vooraf invetten van deze drogere lichaamsdelen voorkomt u kleurverschillen.

Bij het aanbrengen van de Selftan, is het uiteraard van groot belang dat u geen enkel plekje huid overslaat. Een zelfbruiner die al is voorgekleurd (zoals de TanOrganic Selftan Lotion en TanOrganic Selftan Mousse) biedt op dit punt een duidelijk voordeel. Een kenmerk van een voorgekleurde zelfbruiner is wel dat deze (iets) kan afgeven op witte kleding of lakens. De mate waarin hier sprake van is, hangt af van de pH waarde van uw huid en verschilt dus per persoon. De zelfbruinende lotion of mousse brengt u aan met een applicatie handschoen (TanOrganic luxury glove). Door deze met ronddraaiende bewegingen over de huid te gebruiken, wordt een streperig eindresultaat voorkomen. Het verschil tussen de Selftan Lotion en de Selftan Mousse? De Mousse geeft een iets intensere bruining en maakt de huid zijdezacht: het is met andere woorden de meest luxe Selftan die TanOrganic te bieden heeft.

Maar voor hen met weinig tijd, is er een tijdbesparend alternatief: TanOrganic Selftan Oil. Deze transparante olie kleurt uw huid binnen 6 tot 8 uur heel subtiel en wordt direct met de handen aangebracht (wel even de handen erna wassen). Alhoewel het resultaat van de SefltanOil iets subtieler is dan die van de lotion en mousse, heeft het wel het grote voordeel dat deze zelfbruiner gegarandeerd niet af kan geven. Let hierbij wel op waar je gebleven bent en sla geen plekjes over!