Tips voor een mooie teint

Een mooie make-up begint met een egale teint. Die vormt de basis van alles! Als je huid vlekkerig of dof oogt, is je hele uitstraling al direct minder. Maar hoe bereik je zo’n mooie egale teint die de hele dag mooi blijft? Om te beginnen is een gereinigde huid een must. Door je huid dagelijks goed te reinigen, ontdoe je de huid van zowel make-up resten als vuil dat zich door de lucht verspreid. Zo help je de huid om gezond te blijven en voedingsstoffen uit skincare beter op te nemen. Maar reinig wel milde reinigingsproducten, die de huidflora zoveel mogelijk in balans houden! Een remover met veel chemische conserveringsmiddelen doodt ook de goede bacteriën en juist die heeft je huid nodig.

Begin dan met een mooie basis/primer om straks lang van je mooie teint te genieten en om je gelaat, indien van toepassing, te matteren. Vervolgens is het camoufleren van de schaduwplekken op je gezicht een snelle en eenvoudige manier om je huid te egaliseren. Dit kan met een concealer, maar een extra laagje van een goede BB cream of Foundation doet vaak ook al veel. Deze schaduwplekken bevinden zich rondom de ogen, de neusvleugels, de mondhoeken en het kuiltje net onder je mond. Gebruik voldoende licht en kijk in de spiegel: je ontdekt die schaduwplekjes dan heel eenvoudig. Pak uiteraard ook meteen rode vlekjes of donkere kringen mee (het driehoekje onder de ogen is berucht!).

Breng vervolgens een mooie BB cream of Fluid Foundation aan, liefst met een speciale foundation kwast. Hiermee kun je preciezer en bovendien zuiniger werken.

Last but not least: poeder je gezicht tenslotte af met een universeel gezichtspoeder. Hiermee kun je je teint fixeren, waardoor je er de hele dag plezier van houdt!

Zoals de Fransen zeggen: c’est simple comme bonjour!