Over Truecos

Bij TRUECOS staat de natuur op nummer 1. Wij verkopen enkel natuurlijke cosmetica en parfums, veelal ook nog eens gecertificeerd (bijvoorbeeld Cosmos/Ecocert of Vegan). De merken op TRUECOS worden eerst uitgebreid door ons getest en dus kunnen wij garant staan voor een zeer hoge kwaliteit en merken met een eerlijk verhaal. Transparantie is voor ons ook een groot goed, dus bij elk product dat wij op TRUECOS verkopen, vind je de uitgebreide ingrediënten declaratie vermeld staan. En blijven er toch nog vragen onbeantwoord? Mail of bel ons dan en we zorgen dat je snel antwoord krijgt!

Waarom zijn wij fan van natuurlijke cosmetica?

In toenemende mate wordt er door wetenschappers melding gemaakt van gevaren van bepaalde synthetische stoffen (een goede bron hiervoor is www.ewg.org). Sommige stoffen zijn verdacht omdat ze bijvoorbeeld bij te hoge dosering giftig kunnen zijn, of omdat ze bekend staan als verstoorders van de hormoonhuishouding. Of dit serieus kwaad kan, daarover zijn de meningen verdeeld. Wij bij TRUECOS kiezen zelf liever voor grondstoffen waarvoor in ieder geval geen enkele verdenking bestaat. Ook omdat natuurcosmetica eigenlijk altijd gemaakt wordt door bedrijven die transprantie en liefde voor mens, plant en dier hoog in het vaandel hebben staan. Wel zijn er ook onder natuurlijke/plantaardige ingredIënten wel stoffen die bekend staan als allergeen. Heb je dus een extra gevoelige huid, kies dan liefst voor een merk dat naast natuurlijk ook volledig ‘hypoallergeen’ gecertificeerd zijn.

Bij TRUECOS vind je ook veel gecertificeerde cosmetica. Waar mogelijk kiezen wij voor certificaten zoals Natrue, Cosmos/Ecocert of BDIH. Dit geeft jou als koper net iets meer garantie dat de gebruikte ingrediënten inderdaad getoetst zijn op hun natuurlijke gehalte en op een duurzame productiemethode. Op https://cosmos-standard.org/ vind je meer informatie over de eisen die er aan deze keurmerken gesteld worden.

Waarom vind je bij TRUECOS dan ook producten zonder keurmerk? Welnu, sommige kleinere merken ontbreekt het soms aan de middelen om aan de (dure) keuring door keurmerken deel te nemen. In die gevallen zorgen wij ervoor dat we alle ingrediënten nauwkeurig hebben gecontroleerd voordat wij akkoord geven voor verkoop op onze webshop. Zo ben je altijd zeker dat je bij TRUECOS de mooiste en veiligste cosmetica kunt aanschaffen!